This website requires JavaScript.
  • 2018 Cloture, Domaine Grosbois, Chinon

    100% Cabernet Franc. Et kvalitetsniveau i rød Loire, de færreste nok har smagt før: Dyb kirsebærfarve; kalkmineralsk og en anelse røget duft af kirsebær med et pift af mentol. En koncentreret men nærmest svævende mørk frugt, der samtidigt er frisk og sømløs. En utrolig forening af fuld-knald-på frugtintensitet og en silkeblød mundfornemmelse. Der er en solid mængde finkornede tanniner bag, som viser sig i en lidt stram finale, mens vinen er helt ung. Den vil udvikle sig videre i mindst 10 år. Er man tidligt nysgerrig, er en karaffel et par timer en god ide.

    Marken Clôture på 0,6 ha. er navngivet efter de gamle stenmure, brødrenes oldemor hægede om. Der er mange præ-phylloxera vinstokke over 100 år gamle, som blev omplantet på amerikanske rødder i 1905. Gennemsnitsalderen på marken er ca. 60 år. Stiklinger til nyplantninger tages herfra. Jorden er "millarge": nedbrudt tuf-sten -oprindeligt komprimeret lava- på gult sand med en masse muslingeskaller. Den varmes hurtigt op og hjælper modningen.
    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2018

    Alc.

    14%

    Område

    Loire

    Land

    Frankrig

    Robert Parker 90 / 100
    Læs anmeldelser

    Ikke på lager

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeRødvin
    DyrkningsmetodeØkologisk
    LandFrankrig
    DistriktLoire
    DruesorterCabernet Franc (100%)
    Alkohol %14%
    FyldighedMiddelfyldig
    TørhedsgradTør
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2018
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer388618
    90 / 100

    Robert Parker

    Rating90+Drink Date2024 - 2033Reviewed by Stephan ReinhardtIssue Date5th Aug 2021SourceAugust 2021 Week 1, The Wine AdvocateThe 2018 Chinon Clôture is from a 60-are plot on clay-limestone soils and displays a dark and brilliant cherry color along with perfectly elegant and concentrated dark fruit with some flinty nuances. Warm, tight and intense on the palate, with a seamless silky texture and fine tannins, this is a full-bodied, lush and warming Cab Franc with a slightly astringent finish and good tension. Keep it in the cellar for another 2-3 years, at least. 14% alcohol. Tasted in June 2021.