Grand Mont er en af de mest berømte parceller i Bourgueil-appellationen. Denne storslåede parcel giver kraftfulde og dybe Cabernet Franc vine med en fantastisk finesse. Duften er tiltrækkende med mørkerøde bær og peber-noter og smagen voluminøs, fløjlsblød og generøs med flere nuancer af røde frugter. Det er en vin med stil og karakter med en stor kompleksitet, der vil passe godt til retter med en stærk personlighed, såsom en lammegryde med krydderier og oliven. Kan gemmes op til 15 år.
Druerne kommer fra vinstokke, der vokser i en ler-kalkstens jord, lokalt kaldet Turonian. Lerlaget varierer fra 50 cm. til 1 meter i tykkelse og er rig på glimmerholdige kridtpartikler.
Druerne (100% Cabernet Franc) høstes i hånden, når de har en perfekt modenhed. De afstilkes og sorteres i kælderen, inden de lægges i karrene. Vinificeringen er skånsom, og der bruges udelukkende indfødt gær. Efter 3-4 uger føres mosten til en 10 hl. lertøjskrukke og 500 l. tønder. Vinen lagrer i 24 måneder i Vau Renou-kældrene, der er vingårdens magiske underjordiske kælder bygget i et stenbrud af kridt, der nu danner rammen for lagring af vin ved en perfekt luftfugtighed og en konstant temperatur på 13 grader hele året.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Domaine Amirault siden 2024. Det er en familieejet vingård i den lille landsby Saint Nicolas de Bourgueil i hjertet af Loire lige mellem Tours og Angers. Amirault holder til på ejendommen Clos des Quarterons, der har været i familiens besiddelse i over 180 år. I dag står Agnès og Xavier i spidsen for vingården.
Domaine Amirault lægger vægt på at afspejle de lokale terroirs i deres vine. Vingården er både certificeret økologisk (Ecocert) og certificeret biodynamisk ved Demeter for AOP vinene. Familiens dybe overbevisning er, at biodynami opretholder den naturlige balance i hele ejendommen - at økosystemet er i centrum for de energier, der kommer fra jorden (rødder) og rummet (blomster, blade og frugter). Det er med til at skabe den daglige balance og rytme i interaktionen mellem naturen og de ansatte på vingården. Den biodynamiske tankegang følger desuden Amiraults ønske om at bevare naturen og alt det storslåede, som den giver os, til fremtidige generationer. Hoveddruen er Cabernet Franc, som Amirault bruger til at skabe en række meget forskellige rødvine, alt afhængig af terroir og alder på vinstokkene. Herudover dyrker de også Chenin Blanc og Chardonnay, som de bl.a. anvender til deres hvide og Crémant de Loire.
Vingården arbejder ud fra mottoet: "Der er ikke mennesker på den ene side og naturen på den anden side – mennesker er naturen", Pierre Rabhi, fransk forfatter, landmand og miljøforkæmper.
Amirault har tre forskellige stile af vine i sortimentet: En lang række AOP vine, en serie af naturvine, samt nogle Pet-Nat vine. Saint-Nicolas de Bourgueil er sin egen rødvinsappellation, der hører under rødvinsdistriktet Bourgeuil i midt-Loire på højre bred af Loire-floden, vest for Tours. Amiraults hvide har appellation Anjou. Det er en regions-appellation i den vestelige del af Loire. Der fremstilles både hvid, rød og rosé. Chenin Blanc er den store hvide drue og skal udgøre minimum 80% af vinen. Herudover kan der også benyttes Chardonnay (Max 20%) og Sauvignon Blanc.
Selve Loirefloden er ca. 1000 km. lang og løber fra det centrale Frankrig og vestpå til udmundingen i Atlanterhavet vest for Nantes, men selve vindistriktet Loire strækker sig ca. 480 km. fra Sancerre i øst til Nantes i vest og med vinmarker på begge sider af floden.
Loire kan groft inddeles i 3 hovedområder. Den øvre: Her ligger Sancerre og Pouilly-Fumé med kontinentalt-influeret klima, hvor Sauvignon Blanc dominerer som grøn drue og Pinot Noir som blå drue. Den nedre del ved Nantes: Maritimt klima. Hoveddruen er den grønne Melon de Bourgogne, der anvendes til vinen Muscadet (der ikke må forveksles med druen Muscat).
Den midterste del: Dette er et større område, der dækker både Anjou-Saumur mod vest og Touraine mod øst. Klimaet i denne del af Loire influeres stadig en del af havet mod vest, men kontinentalklimaet spiller en større rolle jo længere man går mod øst. I Anjou-Saumur er hoveddruerne Cabernet Franc på rødvinssiden og Chenin Blanc på hvidvinssiden. Disse druer anvendes også i Touraine sammen med Sauvignon Blanc, Côt og Gamay. Det er fra denne centrale del af Loire, at Crémant de Loire kommer. Den kendte Vouvray på Chenin Blanc kommer fra Touraine, og i favorable år, laves der også fantastiske længelevende søde vine på Chenin Blanc, når vejret angriber druerne med ædel råddenskab.