500,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2017 Oberemmeler Hütte Auslese Riesling, Weingut Von Hövel, Mosel
Flot harmoni og intensitet. Moden abrikos, passionsfrugt, kandiserede citrusfrugter og fine krydderurter i duften. Smagen er saftig og tæt med moden frugtsødme, klar struktur og forfriskende syre. Mineraliteten er kølig og præcis med en salt længde og delikat mildhed. Restsukkerniveauet er på 98 gr./l. Moden, men fuld af energi - en Auslese med dybde, elegance og stort potentiale; Von Hövel giver den selv et drikkevindue helt frem til år 2100+!
500,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Tyskland |
Distrikt | Mosel-Saar-Ruwer |
Druesorter | Riesling (100%) |
Alkohol % | 7,5% |
Fyldighed | Let |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 649217 |
Beskrivelse
Flot harmoni og intensitet. Moden abrikos, passionsfrugt, kandiserede citrusfrugter og fine krydderurter i duften. Smagen er saftig og tæt med moden frugtsødme, klar struktur og forfriskende syre. Mineraliteten er kølig og præcis med en salt længde og delikat mildhed. Restsukkerniveauet er på 98 gr./l. Moden, men fuld af energi - en Auslese med dybde, elegance og stort potentiale; Von Hövel giver den selv et drikkevindue helt frem til år 2100+! Meget alsidig. Ideel til letkrydrede retter, blåskimmelost og som kontrast til frugtagtige desserter.
Druerne er høstet i slutningen af oktober. De presses blidt og langsomt før gæring med naturlig gær og lagring i store, gamle egefade. Klaring kun ved naturlig bundfældning i de gamle fade. Oberemmeler Hütte er - sammen med Scharzhofberg - vingårdens midtpunkt: En historisk førsteklasses Grand Cru i eneeje. Dens 5,8 hektar i en stejl sydøstlig beliggenhed ligger over Saar, kun en kilometer fra Scharzhofberg. Indflydelse fra stærke vinde, forvitret blå devonsk skifer, blandet med kvartsitårer, karakteriserer vinenes kølige, præcise mineralitet og fine skiferkrydderi. 100% Riesling, gamle vinstokke med dybe rødder og en ekstraordinær biodiversitet med kamille, timian og vilde urter karakteriserer terroiret. Vinene er elegante, komplekse og stramme - med kølig finesse, salt friskhed og eksotisk karakter.
Von Hövel har siden 1200-tallet ligget i landsbyen Oberemmel 200 m. over Wiltingen ved floden, ca. 5 km. før Saar's udløb i Mosel. Ejendommen var oprindeligt et munkerefugium, der tilhørte klosteret i Trier, men blev på foranledning af Kejser Napoleon privatiseret i 1806 og solgt til Emmerich Grach; tip-tipoldefar til Max Von Kunow, som driver vingården i dag.
Den herskabelige ejendom har været brændt og genopført et par gange, men kældrene er de samme som for 800 år siden. Fra Max' bedsteforældres tid i 1950-erne har vingården haft navnet Von Hövel, der kom ind i familien da en skovrider ægtede en datter af Grach familien.
Max har i sin tidlige ungdom arbejdet og lært hos adskillige topvingårde i flere tyske vindistrikter samt i Bourgogne. I 2002 begyndte han at læse ønologi og arbejdede derefter for Karthäuserhof, Fürst Löwenstein, Iphofen i Franken og var konsulent for dyrkere i Luxembourg, da hans far blev syg i 2010, og han hastede hjem for at overtage familieejendommen.
Max har ændret meget i de forløbne år: længere udblødning med skallerne til især de tørre vine, meget lang og skånsom presning til vine med restsødme og brug af den naturlige gær, der sidder på druerne. Han bruger ingen insektgifte og kun naturlig gødning, mest pressekvas fra produktionen. Der laves flere tørrere vine, og vingården er certificeret bæredygtig med den tyske Fair 'n Green certificering.
Udover kronjuvelerne: monopolmarkerne Oberemmeler Hütte og Kanzemer Hörecker samt parcellen på Scharzhofberg har han tillagt jord i Oberemmeler Rosenberg og Rosenkamm samt Silberberg i Krettnach og Euchariusberg i Niedermenniger; nærmest en fordobling af arealet til ca. 21 ha. Med topnavnet Egon Müller lige nedenfor ved floden er inspirationen ikke langt væk, og Max forfølger den med stor og vedholdende energi.
Riesling er druen, der - i de rigtige hænder - mestrer et hav af stilarter: fra det raslende tørre til det smægtende søde, fra de umiddelbare, letforståelige til de underfundige med årtiers udviklingsmuligheder. Dens stærkeste kendetegn er den friske syre og gode evne til at overføre jordbundens mineralitet til vinen.
Den trives, med varierende stilarter, under vidt forskellige forhold både m.h.t. vejr og jordbund. Dens hjemstavn er Centraleuropa, men dens elegante, vedholdende syre giver den gode muligheder også i varmere klimazoner. Der laves Riesling i Australien, New Zealand, Sydafrika og USA med fine resultater, men ofte med mindre af den svævende lethed, der opnås under køligere forhold i Tyskland, Alsace og Østrig. Især på de gode adresser i Tyskland, hvor ca. 60% af verdens Riesling dyrkes, laves vine med en stor smagspalet, som alligevel er ret alkoholsvage, fjerlette i munden og har fint udviklingspotentiale.
Druen er særdeles egnet til sen høst og angribes gerne af Botrytis (skrumpede druer med koncentreret smag). Disse søde vine, som stadig her balancerende syre i baggrunden, kan udvikle sig i mange årtier.Den anses normalt ikke for egnet til lagring i små egefade, hvor træet sætter præg på vinen, men gerne i store, gamle fade. I blandinger kan den give kant, sprødhed og syrespil til andre, rundere og blødere druetyper. I de mest mindeværdige vine er den dog oftest solodrue.
Saar floden løber ud i Mosel sydfra i dennes øvre løb, syd for den oprindeligt romerske by Trier. Der dyrkes vin på en ca. 17 km. strækning før udløbet. Floden er mindre vandrig end Mosel og dens moderation af temperaturen i de overvejende sydvendte marker derfor mindre. Dalen er mere åben for kolde østenvinde, så klimaet regnes for semi-kontinentalt med en lang vækstsæson ved moderate temperaturer. De stejleste marker med stort solindfald og mørk skifer, der kan suge varme til afgivelse om natten, modner først og bedst i kølige somre.
Der er ca. 750 ha. marker, og arbejdet er, ligesom i dele af Mosel, svært og arbejdskrævende: Kun manuel høst er mulig de fleste steder og ofte kun med tovbaner til transport af druerne i mindre beholdere. Med ca. 90% Riesling er området helt dedikeret til denne drue, som kan tåle forholdene. Fra de gode producenter er vinene nogle af de mest finesserige, elegante, mineralske og holdbare, der laves noget sted.
2017 i Mosel var en turbulent årgang, som krævede rigtige valg både i marken og senere i kælderen. En varm marts satte skub i knopskydningen, især i lavereliggende marker, så frosten, der ramte Mosel 20. april, gav store tab flere steder. Mange vinstokke remonterede / satte nye skud, som nødvendiggjorde flere gennemgange af samme marker under høsten.
Midtsommeren var fin og vejrmæssigt afbalanceret, bortset fra en voldsom haglstorm i MidtMosel, så druerne havde potentiale for topkvalitet. En våd september gav nogen gråråd og Botrytis, som fordrede hurtigt markarbejde mange steder. Temperaturfald sidst på måneden mindskede faren og gav mere ro til høsten i oktober, hvor den meget høje syre faldt noget igen.
En årgang med variabel kvalitet men rigtig mange strålende vine, hvor både frugtkoncentration og syre er høje. Der er også lavet mange ædelsøde vine, høstet sidst i oktober. Bifloderne Saar og Ruwer's vine fra topproducenter er ofte de mest elegante og bedst balancerede med et langt liv foran sig. Fx. kalder "Mosel Fine Wines" Von Hövels kollektion for "klart den bedste i en generation".
Auslese anvendes til at beskrive en kvalitetskategori af tysk vin, især Riesling. Selve ordet betyder "udvalgt", og vinen laves af nøje udvalgte håndplukkede drueklaser, der er meget modne.
Traditionelt set er Auslese-vine lavet af druer, der er blevet ramt af ædel råddenskab, der skaber en koncentreret og kompleks smagsprofil. Ved denne Botrytis-infektion kommer der sprækker i drueskallen, så vandet evaporerer, hvilket koncentrerer sukkerindholdet i druerne. I sidste ende resulterer det i en vin med en naturlig sødme og intensitet.
Auslese-vine er klassificeret som en af de højere kvalitetsniveauer inden for den tyske Prädikatswein-system. De kan variere i sødme og stil fra semi-tørre til søde vine afhængigt af druernes sukkerindhold og vinifikationsmetoder. Disse vine er kendetegnet ved deres komplekse aromaer, friske syrestruktur og evne til at aldre smukt over tid.
Auslese-vine er velegnede til at ledsage desserter, foie gras eller krydrede oste, men de kan også nydes alene som en aperitif eller som en lækker afslutning på et måltid.
Relaterede produkter
ftvw16v0np8
kgkrc593bjqpla5km035zbhn3q1lw6tl
wx9d510v919anv9hckb0yj
DKK 000,00
DKK 000,00
x19ykiyzreg
a1zw1woyn0h9y0v5t8rugvmh306n12x1r
g6tnnvg5lkqkmg84qxxrgg
DKK 000,00
DKK 000,00
ddizcrjp9yd
q9kvnf8udoqmjctifuuhr4r138v05o8l
vfsyv4h0jca7okjmp1jp5j
DKK 000,00
DKK 000,00
trx10au2k9r
juobsglk8b7q0bfaanhfxbz8dxk2afy
ha9q7jt0s9djg85f4mjla
DKK 000,00
DKK 000,00
eyg5r9p8qgm
mdye5ex3sahw57zpv0pslo0sbg31f2pj
1aq2yt4coftpfrwenk4zal
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
cjwd30q2bir
69hyroax2aq6g20zn1p1sawg3f794jpn
obrasimv3pgabk5ot8nild
DKK 000,00
DKK 000,00
kddt6pnho4r
jx8m70qf82eqs64b280jqm0bfafj51vs
bb19gpnvqvpmbxcyq8yy7f
DKK 000,00
DKK 000,00
6qjv7acl8mr
3nnnqy2iokmzqq6b39g00h2gjbt3w5g7u
pmojzabyg6f4wkizkp9m
DKK 000,00
DKK 000,00
psjulmxf12p
uxv05lxla48c4qxfa7b8twnyajv2xu2x
1hd7stzeax4in59iscq5hy
DKK 000,00
DKK 000,00
4qb5wnomk82
vd5xynr1fcd3wnjf4smzubwlzg2o2aeoa
boyiv4cvqkcqdymqsw9ggf
DKK 000,00
DKK 000,00